29 مرداد 1393 - 13:3
شناسه خبر: 309
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
نان به عنوان یک کالای راهبردی مدنظر قرار گیرد
معاون توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، گفت: به دست اندرکاران حوزه نان توصیه می کنم که به نان به عنوان یک کالای راهبردی نگاه کنند.
به گزارش پایگاه خبری کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی ایران، در نخستین جلسه فناوری پخت نان، با بیان اینکه دست اندرکاران به نان، به عنوان یک کالای راهبردی نگاه کنند، اظهار کرد: نان از گذشته دور در ایران قداست داشته و ایرانی ها به این کالا به عنوان یک کالای با برکت و رزق اصلی نگاه می کردند.
وی تصریح کرد: نان در سبد غذایی ایرانی ها همیشه بوده و هنوز هم با وجود تغییراتی که در نوع زندگی آنها به وجود آمده باز هم جایگاه خود را از دست نداده و همچنان به عنوان اصلی ترین ماده غذایی در سفره ایرانی ها وجود دارد.
وطنی، با اشاره به مدرن و ماشینی شدن تولید نان در کشور، گفت: به دلیل افزایش ناگهانی جمعیت و زیاد شدن تقاضا در حوزه نان، اگر چه تولید این محصول استرتژیک در کشور بعضا ماشینی شده است و ولی با توجه به فرآیند تولید نان و نوع مواد افزودنی و انواع نان های تولیدی به روش های سنتی، میزان دور ریز این نعمت الهی علیرغم افزایش قیمت متاسفانه افزایش یافته است.
وی ادامه داد:اگر به نان به عنوان یک کالای راهبردی که تاثیر زیادی در امنیت غذایی، اجتماعی و سیاسی کشور دارد نگاه شود، در این صورت تمام تلاش ها برای بهبود فرآیندها این موضوع متمرکز می شود که کیفیت نان افزایش و میزان دور ریزهای آن کاهش یابد.
معاون توسعه فناوری معاونت علمی، با تاکید بر این نکته که توجه جدی به ماده اولیه پخت نان نیز مهم است، افزود: مسوولان باید به نوع تولید گندم و نحوه تولید نان در کشور توجه جدی کنند؛ زیرا امروزه بر اثر تولید نان بی کیفیت، ده ها تن ضایعات نان و دور ریز این محصول را داریم.
وی افزود:اگر از فناوری های موجود در کشور به نحو مطلوبی برای تولید نان استفاده شده و تولید این محصول را در کشور بهینه سازی کنند از هدر رفت این برکت الهی جلوگیری خواهد شد.
وطنی ظهار کرد: اگر تولید گندم و نان بر اساس شاخص ها و استانداردهای تایید شده باشد، در این زمینه با کمترین هدر رفت منابع مواجه خواهیم شد و از این برکت الهی استفاده بهینه خواهیم کرد.
براساس این گزارش در ادامه این نشست، کارشناسان حاضر در جلسه نقطه نظرات خود را درباره ارتقای کیفیت نان و نحوه کمک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای انجام کار ارائه کردند.
منبع: ایرنا